Harinck deur

PVC onderhouden

Hoe onderhoud je PVC?

PVC is een erg veelzijdig materiaal. Het zorgt er niet alleen voor dat je ramen en deuren uitstekend geïsoleerd zijn, het is ook zeer eenvoudig te onderhouden. We geven je graag enkele tips om het onderhoud en de reiniging van je PVC ramen of deuren nog eenvoudiger te maken.

PVC is van nature vuil- en stofwerend. Bij onderhoud van PVC is het motto dan ook “keep it simple”. Het volstaat om je PVC-profielen af te wassen met een zachte spons en water, waar je eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel aan toevoegt.

Opgelet: agressieve producten, schuur- en oplosmiddelen of andere chemische verbindingen (zoals aceton, terpentijn, white spirit,…) zijn uit den boze! Deze producten doen meer kwaad dan goed. Maak het jezelf dus vooral gemakkelijk en kies voor de zachte middelen. Om krassen op het PVC te voorkomen, raden wij ook aan om de profielen nooit droog te reinigen. 

Heb je vragen over het onderhoud van je PVC-ramen en deuren? Wil je meer info over hoe je PVC moet schoonmaken? We beantwoorden graag jouw vragen.

Regelmaat van onderhoud is belangrijker dan intensiteit

PVC is onderhoudsvriendelijk maar niet onderhoudsvrij. Daarnaast zijn PVC-ramen altijd uitgerust met duurzaam raambeslag. Toch is het aangeraden om af en toe te controleren of het raambeslag gesmeerd moet worden. Zo hou je het zeker in perfecte staat en gaat het jarenlang mee.

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt van het raambeslag en de afdichtingen met onze onderhoudskit is sterk aanbevolen. Deze set bestaat uit producten die speciaal zijn ontworpen voor het onderhoud van dichtingen (onderhoudsstick), beslag of moeilijk te reinigen profielen. Contacteer ons voor meer info omtrent de PVC-onderhoudskit.

Voor alle Deceuninck-structuurtypes hetzelfde onderhoudsadvis

Bovenstaand onderhoudsadvies geldt voor vier structuurtypes die Deceuninck aanbiedt: in de massa gekleurd, structuurfolie in geverfde houtlook, structuurfolie in natuurlijke houtlook en 360° thermolakken.

Belangrijk: schilder nooit je PVC-profielen. Dit zal onherstelbare schade toebrengen aan je ramen en deuren. We bieden een ruime waaier aan kleuren voor ramen en deuren, dus hoef je na plaatsing niet meer te verven.

Dit vind je misschien ook interessant